img_1
VacaturesKom werken bij Klimbos Ermelo!
img_1
Verleg je grenzenWij dagen je uit!
img_1
Een onvergetelijke ervaringDit wil je niet missen!
mobile_slider_img_1
VacaturesKom werken bij Klimbos Ermelo!

Veiligheid

Uniek: Geen meeklimmende volwassene verplicht!

Het is uniek in ons Klimbos dat je als volwassene niet verplicht bent om mee te klimmen met je kinderen. Dit betekent echter niet dat het niet geschikt is voor volwassene, want dat is het zeker! Wij hebben 8 parcoursen welke oplopen in hoogte en moeilijkheidsgraad, waaronder The Peak, het moeilijkste parcours van Nederland. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, er is voor iedereen de passende uitdaging! 

Tijdens het klimmen is je veiligheid gegarandeerd. Wij maken gebruik van het 100% veilige Vert Voltige systeem. Doormiddel van een safety hook ben je altijd aan de veiligheidskabel gezekerd. De safety hook is zo ontwikkeld dat deze wel langs de boom kan worden geschoven, maar nooit van de kabel afgehaald kan worden, tenzij je weer op de grond staat. Er bestaat dus geen mogelijkheid dat je los komt te staan terwijl je aan het klimmen bent. 

Veiligheidsinstructie

Voordat je zelfstandig mag gaan klimmen krijg je eerst een veiligheidsinstructie. Je krijgt een klimgordel met materialen en wanneer je deze hebt aangedaan, controleert de instructeur of alles helemaal goed zit. Hierna krijg je uitgelegd en te zien hoe je veilig moet klimmen en wat de handigste manier is om met de hindernissen om te gaan. 
Alles goed gezien en begrepen? Dan ben je klaar om zelfstandig te klimmen!

Toezicht

Tijdens het klimmen is er altijd toezicht door getrainde kliminstructeurs. Zij kunnen je altijd helpen wanneer dit nodig is en zullen je tips geven om het beste over hindernissen te klimmen. Kan of durf je ergens niet verder? Binnen het team van Klimbos Ermelo zijn speciaal opgeleide "rescuers," zij kunnen je altijd helpen en waar nodig je veilig naar beneden laten zakken.  

Bouw en keuring

Er is duurzaam gebouwd volgens het ECO concept. Dit houdt in dat er rekening is gehouden met de natuur. Zo worden de constructies in de bomen regelmatig verplaatst zodat de bomen onbelemmerd door kunnen groeien. Het klimbos voldoet daarnaast aan de hoogste Europese veiligheidsnormen.
Jaarlijks wordt het klimbos en de uitrusting gekeurd door het onafhankelijke bureau Tüv Nord.